Klinikai Lelkigondozók Ökumenikus Egyesülete

A LOGO TÖRTÉNETE

Az egyesület jelképe eredetileg - amennyire az időben vissza lehet nyomozni -, a Svéd Lutheránus Kórházlelkészek szimbóluma volt. Tőlük kapta meg a kizárólagos használati jogot a Német Pásztorálpszichológiai Társaság (Deutsche Gesellschaft für Pastoralpsychologie). Az egész világon ez a németországi szakmai testület jogosult engedélyt adni a grafika mindennémű használatára, külön tisztségviselő ügyel az illetéktelen felhasználások kiszűrésére és gondoskodik a hozzájárulások megadásáról. Egyesületünk közel tíz éve társult tagja a Német Pásztorálpszivchológiai Társaságnak.
A Klinikai Lelkigondozók Ökumenikus Egyesülete a személyes kapcsolatfelvétel, a hivatalos kérvényezés, s a szükséges egyesületi dukumentumok benyújtása után 1994. őszén kapta meg a hivatalos engedélyt (Magyarországon egyedüliként) a szimbólum használatára. A grafika eredeti filmnyomatait is átadták a számunkra, különböző méretekben, ezt rögzítettük elektronikusan, s így kerülhet a grafika - a védettségre utaló jelzéssel - egyesületi kiadványainkra.
A jelkép használatára Magyarországon egyesületünk kizárólagosan jogosult. Az egyesület Szervezeti és Működés Szabályzata rögzíti, hogy a szimbólum minden egyéb, egyesületünkön kívüli felhasználásához a Klinikai Lelkigondozók Ökumenikus Egyesülete elnökségének előzetes hozzájárulása szükséges.

A szimbólum, már amennyire a szimbólumok magyarázhatóak:
a keresztben, a kereszttel együtt növekedő virág a próbatételeinkkel, szenvedéseinkkel
 együtt növekedő kegyelemre, áldásokra mutat.


honlapkészítés
oldaltérkép
© Copyright Klinikai Lelkigondozók Ökumenikus Egyesülete